Wat zijn de beste wimperextensions? En waar moet je op letten als je de beste wimperextensions wilt kopen voor jouw salon? Wat maakt bepaalde wimperextensions mooier of beter dan andere? En wat maakt deze wimperextensions dan de beste wimperextensions? Logisch dat je dit afvraagt wanneer je extensions wilt kopen om je behandelingen mee uit te voeren. Hier lees je het antwoord op deze vragen, zodat jij kunt kiezen voor de beste en mooiste wimperextensions. Jij kiest toch ook voor het beste voor jouw klanten?

Beste merk wimperextensions


De kwaliteit van de beste wimperextensions

Om te kunnen bepalen wat de beste wimperextensions zijn die je kunt kopen, kun je de kwaliteit van verschillende wimperextensions met elkaar vergelijken. Er zit namelijk erg veel verschil in kwaliteit van verschillende extensions. Op internet zijn veel verschillende wimpers te vinden en het verschil in kwaliteit zit hem voornamelijk in de volgende zaken:

 • De gebruikte basismaterialen om de wimpers te vervaardigen
 • De afwerking van de wimperextensions
 • Hoe goed hechten de wimpers in combinatie met wimperlijm?
 • De dikte en stevigheid/sterkte van de extensions
 • Kwaliteit en retentie van de krul in de wimper

Wimperextensions kunnen van verschillende (kunst)vezels gemaakt worden. Doorgaans worden de Koreaanse vezels als meest hoogwaardig gezien. Ook bestaan er o.a. Chinese en Vietnamese varianten, die vaak als kwalitatief minder worden gezien. Dit zijn vaak ook de goedkopere wimperextensions die je veel tegenkomt op het internet. Deze wimpers zijn vaak ook slechter afgewerkt en verliezen al snel de krul, waardoor deze er na het plaatsen van een wimperset minder mooi en natuurlijk uitzien. Daarnaast hechten ze vaak slechter in combinatie met wimperlijm en is de retentie erg laag. Dit betekent dat een klant al snel te maken krijgt met uitval en een opvulbehandeling moet inplannen.

Het materiaal van goede wimperextensions

Vaak worden de beste wimperextensions vervaardigd uit een combinatie van hoogwaardige synthetische materialen, zijde, kasjmier en Koreaanse kunstvezels. Deze combinatie zorgt voor dé perfecte mix als basis voor mooie, natuurlijk ogende wimpers: zacht, stevig en bijna gewichtloos. De basis van deze wimpers worden met een speciale laser afgewerkt, zodat je er een naadloze wimperset mee kunt creëren.

Wimperextensions van mindere kwaliteit worden meestal vervaardigd uit slechts één soort goedkope kunstvezel en aan de basis vrij grof afgewerkt. Deze wimpers zijn stug, blinken vaak onnatuurlijk en zijn bovendien erg zwaar in vergelijking met hoogwaardige wimpers. Ook kunnen deze extensions allergische klachten veroorzaken bij klanten en is het lastig (of zelfs onmogelijk) om hier een naadloze, natuurlijke wimperset mee te creëren. Daarnaast blijft de krul minder goed zitten. Vooral wanneer de wimpers nat worden. Dit is dus – ondanks de vaak aantrekkelijke (lage) prijs – geen goede keuze!

Ook worden er kunstwimpers gemaakt van echt dierenhaar (nerts of vos), maar deze extensions verliezen de laatste jaren aan populariteit. Er is vaak sprake van dieren die worden gehouden op zogenaamde bontfarms, wat per definitie niet diervriendelijk is. Kies je voor de beste wimperextensions? Kies dan voor dier(proef)vrije wimperextensions!

Samengevat: De beste wimperextensions worden vervaardigd uit een combinatie van verschillende materialen. Hierdoor worden de verschillende beste eigenschappen van deze materialen benut om kwalitatief de meest hoogwaardige wimperextensions te kunnen produceren.

het beste merk wimperextensions


Uitstraling van de beste wimperextensions

Naast de stevigheid en gebruikte materialen, is de uitstraling van wimperextensions bepalend voor de kwaliteit. Zien de wimpers er nep uit? Of zien de wimpers er natuurlijk uit? Blinken de wimpers onnatuurlijk of hebben ze een natuurlijk blinkende of juist matte uitstraling? En is de kleur mooi diep en gelijkmatig of zie je een goedkope blauwe gloed in de kleur?

Het verschil in afwerking van verschillende wimperextensions

De kwaliteit van de afwerking van verschillende soorten en merken wimperextensions verschilt nogal. Vaak wordt een goedkopere wimper vervaardigd uit één soort goedkope kunstvezel en niet extra afgewerkt. Hoogwaardige wimperextensions worden echter vaak vervaardigd uit verschillende materialen en kunstvezels en speciaal afgewerkt. Naast het afwerken van de basis van de wimpers met een speciale laser, worden deze wimpers vaak gepolijst en voorzien van een speciale coating. Dit is een laag die over de extensions wordt aangebracht. Deze laag is bedoeld om de uitstraling van de extensions te verbeteren. Denk hierbij aan kleur, een matte of juist blinkende finish en zelfs structuur, waardoor de wimpers natuurlijk en zacht aanvoelen.

Het verschil in kwaliteit van verschillende wimperextensions is vaak al terug te zien in de prijs. Zijn de wimpers erg goedkoop? Dan kun je er vanuit gaan dat deze vervaardigd zijn uit goedkopere materialen en niet speciaal zijn afgewerkt.

Hoogwaardige wimperextensions


Conclusie: wat zijn de beste wimperextensions die je kunt kopen?

Wat de beste wimperextensions zijn die je kunt kopen, kan voor iedereen een andere keuze zijn. Toch is het verschil in kwaliteit gemakkelijk te zien. Vaak verraadt de aanschafprijs al de kwaliteit van de extensions. Is de prijs te mooi om waar te zijn? Dan is dit helaas ook vaak het geval en gaat het om kwalitatief mindere wimpers. Ga je voor de lange termijn en tevreden klanten? Kies dan voor hoogwaardige wimperextensions. Hiermee plaats je mooie wimpersets die goed bij het gezicht en de ogen van je klanten passen en welke lang mooi en goed blijven. Kijk en voel verschillende kunstwimpers en bekijk foto’s van wimpersets die geplaatst zijn met verschillende merken wimpers. Zo kun je vaak al een selectie maken van de beste wimpers voor in jouw salon!

De beste wimperartiesten kiezen voor de beste wimperextensions

De beste wimperartiesten kiezen voor de beste wimperextensions om de volgende redenen:

 • Er valt het beste snel en nauwkeurig mee te werken
 • Er kunnen gemakkelijk volle waaiers mee gemaakt worden
 • Een naadloze set plaatsen is geen probleem
 • De kleur en glans zijn nagenoeg hetzelfde als die van natuurlijke wimpers
 • De extensions zijn lichtgewicht en gaan goed samen met de natuurlijke wimper
 • De wimpers hechten goed met speciale wimperlijm
 • Een geplaatste set blijft lang mooi en goed
 • De krul blijft goed in de wimpers. Ook wanneer deze nat worden

De beste wimperextensions

Probeer dus niet te besparen op hoogwaardige wimpers. De door jou gebruikte extensions bepalen hoe de uiteindelijke wimpers eruitzien, hoe lang deze mooi blijven en uiteraard hoe blij jouw klant is met de behandeling. Je zult zien dat je klanten er speciaal voor terugkomen en wat bij de wimperextensions van LashBox LA zelfs vaak het geval is: je klanten zullen om hun favoriete merk gaan vragen!

Ga je wimperextensions inkopen voor je salon? Maak dan een goede keuze en zorg ervoor dat je kiest voor de beste wimperextensions die je kunt krijgen.