Wat is de beste wimperlijm voor extensions? En waar moet een goede wimperlijm aan voldoen? Wat maakt de ene wimperlijm beter dan de andere? En wat maakt een wimperlijm dan de beste wimperlijm? Waarschijnlijk allemaal vragen die je jezelf weleens stelt wanneer je een (nieuwe) wimperlijm wilt gaan bestellen voor jouw wimperbehandelingen. We geven je hier het antwoord op deze vragen, dus lees snel verder!


Viscositeit van goede wimperlijm

Om tijdens het plaatsen van wimperextensions goede en mooie waaiers te kunnen maken, is het belangrijk dat de wimperlijm een juiste viscositeit heeft. Viscositeit is de dikheid/plakkerigheid van de wimperlijm. Zo heeft behangerslijm bijvoorbeeld een hele andere viscositeit dan secondelijm of hobbylijm.

De beste wimperlijm: te dik of te dun?

Wanneer een wimperlijm te dun of te dik is, is het lastig om ermee te werken. Het is dan moeilijk om een naadloze wimperset te kunnen plaatsen en ook het maken van mooie waaiers wordt een stuk moeilijker. Bij een goede wimperlijm is de viscositeit dus in balans. Dat wil zeggen dat de lijm niet te dik is, zodat je een naadloze waaier kunt maken, maar zeker ook niet te dun, waardoor de lijm kan gaan uitlopen. Dit kan jouw werk verpesten, maar kan ook gevaarlijk zijn wanneer de wimperlijm in het oog van de klant loopt! De juiste viscositeit van de hoogwaardige wimperlijmen is zo ontwikkeld dat het jou helpt bij alle volume-technieken en One by one. Vaak wordt gedacht dat dikke(re) lijm automatisch ook de beste lijm is, terwijl dit helemaal niet het geval is. Let dus goed op de juiste viscositeit van de lijm wanneer je op zoek bent naar de beste wimperlijm voor jouw salon!

Viscositeit-van-de-beste-wimperlijm


Retentie van de beste wimperlijm

Misschien wel de belangrijkste eigenschap van goede wimperlijm is de retentie. Retentie betekent de tijd(sduur) dat wimperextensions blijven zitten, nadat een wimperset geplaatst is met wimperlijm. Het woord 'retentie' komt uit het Engels en betekent letterlijk 'behoud'. Retentie geeft dus aan hoe lang een klant de geplaatste wimperextensions kan behouden. De retentie van de beste wimperlijm is dus liefst zo lang mogelijk!

Kwaliteit van verschillende wimperlijmen

De kwaliteit van wimperlijmen verschilt nogal. Er zijn wimperlijmen van enkele euro's per flesje en er zijn wimperlijmen die tot wel 100 euro per flesje kosten! Vaak is het grote verschil de retentie die de wimperlijmen behalen.

Goedkopere wimperlijmen die verkrijgbaar zijn via AliExpress of Amazon hebben over het algemeen een slechte tot matige retentie. Wimpers beginnen al snel uit te vallen en in het meest gunstige geval wordt een retentie behaald van 1 tot 2 weken. Dit betekent ontevreden klanten en is een duidelijk geval van 'Goedkoop is duurkoop'. Wanneer externe factoren een rol gaan spelen bij bijvoorbeeld warm of vochtig weer, is een goedkope(re) wimperlijm vaak ook van onvoldoende kwaliteit. Bespaar dus niet op je wimperlijm en kies voor de beste!

Duurdere wimperlijmen zijn vaak ontwikkeld om goed te werken in een vochtigere of juist een drogere omgeving. Ook blijven de geplaatste wimperextensions mooi op hun plek bij vochtig of warm weer. De retentie van de duurdere wimperlijmen kan oplopen tot wel 8 weken! Dit is een stuk langer dan bij goedkopere wimperlijmen en past ook een stuk beter bij de verwachting van jouw klanten. Een hogere aankoopprijs van deze wimperlijm maakt de prijs dus dubbel en dwars waard. Blije, tevreden klanten en een lange retentie, ook bij lastige omgevingsfactoren en weersinvloeden.

Retentie-van-de-beste-wimperlijmen


De droogtijd van hoogwaardige wimperlijm

Iedere wimperlijm heeft een andere droogtijd. De droogtijd varieert van minder dan een halve seconde tot ongeveer 4 seconden. Vaak drogen de wimperlijmen van lagere kwaliteit te snel of juist te langzaam. Hierdoor valt er niet goed mee te werken en is het lastig om een nette wimperset te plaatsen met een lange retentie.

Ook de luchtvochtigheid heeft invloed op de droogtijd van wimperlijm. Wanneer de luchtvochtigheid hoger is, droogt een wimperlijm vaak sneller. De vochtdeeltjes in de lucht reageren namelijk met wimperlijm, waardoor deze begint te polymeriseren. Dit is het begin van het uitharden van de lijm. Er zijn echter speciale wimperlijmen ontwikkeld om goed te werken in hogere luchtvochtigheid. Deze lijmen drogen niet te snel en kunnen gebruikt worden als een normale wimperlijm.

Hoe kies je de beste wimperlijm?

Werk je op hoog tempo? Of werk je liever rustig aan of heb je misschien nog niet zoveel ervaring? En hoe zit het met de omgevingsfactoren, zoals luchtvochtigheid en temperatuur op jouw werkplek? Dit zijn belangrijke factoren om naar te kijken wanneer je de keuze maakt voor de beste wimperlijm. Ga je voor een snel drogende lijm of heb je er liever eentje die wat langzamer droogt?

Doorgaans wordt door lashionista's gekozen voor een snel drogende wimperlijm, om op hoog tempo een volume- of mega volume wimperset te kunnen plaatsen. De gemiddelde droogtijd van hoogwaardige wimperlijmen is ongeveer 1 seconde. Dit wordt als het meest prettig ervaren tijdens het plaatsen van extensions. De beste wimperlijm voor extensions kan met betrekking tot de droogtijd dus voor iedereen een verschillende keuze zijn.

De-droogtijd-van-hoogwaardige-wimperlijm


Conclusie: wat is de beste professionele wimperlijm voor extensions?

De beste wimperlijm voor extensions kan voor iedereen een andere lijm zijn. De keuze die je maakt is afhankelijk van verschillende factoren, zoals droogtijd, retentie, omgevingsfactoren van je werkplek en welke technniek je gebruikt bij het plaatsen van extensions. Over het algemeen is er echter een onderscheid te maken tussen hoogwaardige wimperlijmen en kwalitatief mindere wimperlijmen. Vaak is goedkoop duurkoop. Dit is ook zeker het geval bij wimperlijmen. Er zijn helaas veel imitaties en ronduit slechte wimperlijmen op de markt.

Probeer hier niet op te besparen. De door jou gebruikte wimperlijm bepaalt namelijk voor een groot gedeelte hoe lang de extensions blijven zitten en hoe tevreden jouw klanten zijn. Om het jou wat makkelijker te maken om te kunnen kiezen voor de beste wimperlijm, hebben we een handig overzicht voor je gemaakt

Overzicht van de beste lijmen voor wimperextensions